Hoppa till sidans innehåll

Lunchcurling


Lunchcurling i Sundbybergs curlinghall

 Onsdagar 10:00 -12:00 är det sedan början av 80-talet tradition att spela lunchcurling i Sundbybergs curlinghall. Lunchcurlingen organiseras av Amatörföreningens CK. Vi är ett trettiotal deltagare men alla är inte med varje gång. Vi brukar vara 20 - 25 spelare per tillfälle. Spelet pågår oktober - mars, eventuellt med undantag för jul- och nyårshelger.

 

Gemensam lunch

Efter genomförd spelomgång  äter vi en gemensam lunch i hallen. Karin hjälper oss med matlagningen med bistånd av sin man Rune.

 

Vilka kan delta?

Alla är välkomna, både kvinnor och män. Vi vill särskilt vädja till kvinnor att börja spela curling.

Är det dyrt att spela curling?

För spel och mat betalar vi 100 kronor per gång. Vi avsätter en viss del till en prispott och delar ut priser till månadens bästa spelare, höstens och vårens bästa spelare samt till totalsegraren under säsongen. Överskottet använder vi till resebidrag.  

Medlemsavgift  i Amatörföreningens CK är 1050 kronor per helår från och med det år du fyller 65 och för övriga 1450 kronor per år. Du som är medlem i Sundbybergs CK eller i Haga-Mariebergs CK kan delta utan annat medlemskap. Övriga ska lösa medlemsavgift i Amatörföreningens CK.

Det är inte dyrt men väldigt trevligt att spela lunchcurling.

Figurcurling

På tisdagar 10:00 - 12:00 spelar vi figurcurling de veckor det finns lediga banor i hallen, vilket det oftast finns. Figurcurlingen ger dig möjlighet till individuell träning och kan verkligen rekommenderas.

Hur kommer jag igång med lunchcurling?

Vill du börja spela curling kan du kontakta vår ordförande Ulf Gabrielsson, tel. 0768 300331 eller mail This is a mailto link, som också håller nybörjarkurser för dem som önskar. Kurserna hålls efter behov på onsdagar  08:30-09:30. Efter genomgången och godkänd kurs  kan du delta i lunchcurlingen och figurcurlingen. En nybörjarkurs kostar 300 kronor.

Utbyte med andra klubbar

Vi har f n. utbyte med Djursholm, Uppsala och Åland. Det betyder en hemmamatch och en bortamatch per år mot vardera lag. Också då äter vi en lunch tillsammans efter genomförd match.

Utrustning

När du ska börja en nybörjarkurs kan du låna skor, hjälm och sop i hallen. Det enda du ska tänka på är att ha rena och lediga kläder på dig så att du inte drar in smuts och damm i hallen och lätt kan röra dig på banan.

När du löser medlemsavgift och bestämmer dig för att börja spela lunchcurling bör du köpa en egen sop och egna skor.  Hjälm finns alltid att låna.

Somliga kan ha svårt att böja sig ner när stenen ska sättas. Då kan en särskild "kösop" användas. Många spelare blir väldigt duktiga med köerna, och det behöver inte alls vara någon nackdel  att använda dem.