Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svenska Curlingförbundet


Äntligen är det dags att dela ut priser för Riksfiguren 2019/20. Totalt spelades 1.829 serier och vi kommer att skicka ut Presentkort till 25 glada pristagare samt 3 stolta vinnarklubbar.
 
De skärpta lokala allmänna råden för att minska smittspridningen handlar för idrottens del om att avstå från att delta i idrottsträningar, matcher och tävlingar.
 
Parasport Sverige har tagit fram två kostnadsfria och digitala utbildningar. En i tillgänglighet och en i bemötande.
 
Curlingens första förbundskapten Stig Sewik, Karlstad avled den 5 oktober. Han skulle den 21 december i år fylla 80 år. Han sörjes närmast av hustru Birgitta och döttrarna Linda och Ulrika med familjer. Text: Håkan Sundström, GS i SCF 1982-2012
 
Som ett led i utveckling gentemot gruppen ca 17-30 år finns det nu stöd att söka förbundsstöd för internationellt tävlande dam/herr (ej lag i landslagstruppen). Totalt 75 000 kr kan sökas uppdelat på 5 stöd x 15 000 kr.
 
Lindesbergs Curlingklubb, en förening som idag har två curlingbanor och 25 medlemmar, gör sig redo för ett ordentligt lyft.  Kommunen har redan börjat bygget av en ny idrottshall och i denna, två nya curlingbanor!
 
När vi summerar till historieböckerna kommer SCF:s 104:e Förbundsmöte att gå till historien som det första som genomfördes med flertalet representanter uppkopplade digitalt.
 
Välkomna alla rullstolscurlare att delta i säsongens gemensamma figurtävling!
 
Vi vill tacka alla barn, ungdomar och ledare som tillsammans under helgen 26-27 september har skapat en toppenhelg, fylld av curling, träning och lek.
 
Idag vill vi stolt presentera att vi blivit samarbetspartner till Fritidsbanken Sverige!
 
SM tävlingarna för veteraner och för seniorer (51+) flyttas fram till våren.
 
World Curling Federation i samarbete med World Academy of Sport erbjuder ett fullt stipendium till en internationell vidareutbildning i Sport Management.
 
Söndagen 6 september hölls WCF:s årliga kongress. Här kan ni läsa några av de beslut som fattades under mötet.
 

SWEROCK JUNIOR CHALLENGE

(2020-09-07 11:00)
Nu bjuder vi in barn och ungdomar till helt nystartade konceptet Swerock Junior Challenge, en helg med rolig curling och sociala aktiviteter. Swerock Junior Challenge kommer att arrangeras vid två tillfällen under säsongen, i Härnösand och Göteborg.
 
Beskedet kom för en liten stund sedan från World Curling Federation (WCF), som i samråd med de lokala arrangörerna fattat det extremt svåra beslutet att ställa in fem kommande mästerskap och skjuta upp ytterligare två mästerskap.
 

Postadress:
Amatörföreningens CK - Curling
Box 1012
17221 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768036673
E-post: info@amatorerna.se

Se all info