Hoppa till sidans innehåll

Lunchcurling


Lunchcurling i Sundbybergs curlinghall

Onsdagar 10:00 -12:00 är det sedan början av 80-talet tradition att spela lunchcurling i Sundbybergs curlinghall. Lunchcurlingen organiseras av Amatörföreningens CK. Det  är närmare 40 deltagare men alla är inte med varje gång. Vi brukar vara 20 - 25 spelare per tillfälle. Spelet pågår oktober - mars med undantag för eventuella jul- och nyårshelger.

 blobid0.png

Gemensam lunch

Efter genomförd spelomgång  äter vi en gemensam lunch i hallen. Jesper, Lasse och Eva står för utmärkt matlagning.

 blobid1.png

Vilka kan delta?

Alla är välkomna, både kvinnor och män. Vi vill särskilt vädja till kvinnor att börja spela curling.

Är det dyrt att spela curling?

För spel och mat betalar vi 100 kronor per gång. Vi avsätter en viss del till en prispott och delar ut priser till månadens bästa spelare, höstens och vårens bästa spelare samt till totalsegraren under säsongen. Överskottet använder vi till resebidrag.  

Medlemsavgift  i Amatörföreningens CK är 1050 kronor per helår från och med det år du fyller 65 och för övriga 1450 kronor per år. Du som är medlem i Sundbybergs CK kan delta utan annat medlemskap. Övriga ska lösa medlemsavgift i Amatörföreningens CK.

Det är inte dyrt men väldigt trevligt att spela lunchcurling.

Figurcurling

På tisdagar 10:00- 12:00 spelar vi figurcurling de veckor det finns lediga banor i hallen, vilket det oftast finns. Figurcurlingen ger dig möjlighet till individuell träning och kan verkligen rekommenderas. Det är särskit lämpligt för nya spelare att börja med figurcurling.

För spel betalar vi 50 kronor per säsong till en prispott och delar ut priser efter säsongen till den som förbättrat sig mest procentuellt, till den som förbättrat sig mest nominellt samt den som vid visst tillfälle överträffat sitt snitt mest.

Hur kommer jag igång med lunchcurling?

Vill du börja spela curling kan du kontakta Ulf Gabrielsson, tel. 0768 300331 eller mejl This is a mailto link, som också håller nybörjarkurser för dem som önskar. Kurserna hålls efter behov på onsdagar  08:30-09:30. Efter genomgången och godkänd kurs  kan du delta i  figurcurlingen och när du klarat en viss gräns även i lunchcurlingen. En nybörjarkurs kostar 200 kronor. Merparten går till den gemensamma kassan.

Utbyte med andra klubbar

Vi har f n. utbyte med Danderyd, Uppsala och Åland. Det betyder en hemmamatch och en bortamatch per år mot vardera lag. Också då äter vi en lunch tillsammans efter genomförd match.

Utrustning

När du ska börja en nybörjarkurs kan du låna skor, hjälm och kvast i hallen. Det enda du ska tänka på är att ha rena och lediga kläder på dig så att du inte drar in smuts och damm i hallen och så att du lätt kan röra dig på banan.

När du bestämt  dig för att börja spela figurcurling och senare  lunchcurling ska du lösa medlemsavgift i Amatörerna CK och även köpa en egen borste och egna skor.  Hjälm finns alltid att låna.

Somliga kan ha svårt att böja sig ner när stenen ska sättas. Då kan en särskild "köborste" användas. Många spelare blir väldigt duktiga med köborstarna, och det behöver inte alls vara någon nackdel  att använda dem.

 blobid2.png

Varmt välkomna till vår lunchcurling och figurcurling!

Michael Lundin

Ordförande i  lunchcurlingen

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 22:13

Postadress:
Amatörföreningens CK - Curling
Box 1012
17221 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 0768036673
E-post: This is a mailto link

Se all info